Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Οι άντρες αντέχουν πιο πολύ τον πόνο απο τις γυναίκες .

Οι άντρες αντέχουν πιο πολύ τον πόνο απ’ ό,τι οι γυναίκες
Λένε ότι οι άντρες δε μπορούν να αντέξουν τον πόνο όπως μια γυναίκα και συνήθως το επιχείρημα που στηρίζει αυτήν την άποψη είναι οι πόνοι που νιώθει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan ωστόσο ισχυρίζονται ότι αυτό είναι μύθος. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι το όντως το πιο αδύναμο φύλο και ότι οι άντρες αντέχουν περισσότερο τον πόνο.

Ο Dr Osama Tashani, ειδικός σε θέματα πόνου, γράφει η MailOnline, μελέτησε την αντίδραση 200 εθελοντών από τη Μ. Βρετανία και τη Λιβύη στον… πόνο!

Κατά τη διάρκεια αυτής τα μέλη της ομάδα του έμπηγαν μυτερά αντικείμενα στα χέρια των εθελοντών και κατέγραφαν την ευαισθησία τους στον πόνο, την αντοχή τους και την υπομονή τους μέχρι να δηλώσουν ότι ένιωθαν όντως πόνο.

Σύμφωνα με τον Dr Tashani, οι άντρες άντεχαν περισσότερο τον πόνο συγκριτικά με τις γυναίκες, ανεξαρτήτου εθνικότητας όπως υποστηρίζει στη μελέτη του που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Pain.

Οι Βρετανοί εθελοντές δεν μπορούσαν να αντέξουν τον πόνο όπως οι εθελοντές από τη Λιβύη, και ήταν περισσότερο διατεθειμένοι να το δηλώσουν.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις που θα περίμενε κανείς να ισχύουν βάσει των φυλετικών στερεοτύπων, ήταν πιο έντονες στην ομάδα των Λίβυων εθελοντών. Αυτό, κατά τον Dr Tashani, σημαίνει ότι τόσο το φύλο όσο και η κουλτούρα ενός ανθρώπου σχετίζονται με το πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, τη δυσφορία και τον πόνο.

«Παραδοσιακά, η στωικότητα σχετίζεται με το ανδρικό φύλο και η ευαισθησία με τις γυναίκες. Μάλιστα, ορισμένα έθνη είναι πιο στωικά, ενώ άλλα περισσότερο ανοιχτά να εκφράσουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί μια συμπεριφορά» είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου