Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης .

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Οι τρεις βασικές αιτίες για την τριχόπτωση και τα αδύναμα μαλλιά είναι το άγχος, η κακή διατροφή (ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών στον οργανισμό) και η έλλειψη σιδήρου. 

Ο συνδυασμός των παραπάνω παραγόντων έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση και δυστυχώς την απώλεια μαλλιών. Αναθεωρήστε και επαναπροσδιορίστε τις καταστάσεις, καθώς δεν πρέπει να αφήνετε τίποτα να επηρεάζει την υγεία των μαλλιών σας. 

Δυστυχώς, λόγω και της μολυσμένης ατμόσφαιρας και της ρύπανσης τα μαλλιά μας βιώνουν το δικό τους «σοκ», επομένως εμείς καλούμαστε να τα προσέχουμε από κάθε είδους απειλή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να τηρήσουμε τα εξής:

-Να μην ακολουθούμε εξαντλητικές δίαιτες, οι οποίες οδηγούν σε έλλειψη βασικών ζωτικών βιταμινών για τον οργανισμό μας.

-Να συμβουλευτούμε διατροφολόγο, σε περίπτωση που θέλουμε να χάσουμε κιλά, ο οποίος αφού πρώτα ελέγξει την ανάλυση αίματος που πρέπει να έχουμε κάνει, θα μας καθοδηγήσει σωστά, ώστε να εντάξουμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα έχει ως βασικό στόχο της πρόσληψη -αναγκαίων για τον οργανισμό μας- βιταμινών.

-Θα πρέπει ανά τρεις μήνες τα ελέγχουμε τον σίδηρό μας, καθώς σε περίπτωση έντονης σιδηροπενίας (ή σιδηροπενικής αναιμίας), ο γιατρός θα μας χορηγήσει τα ανάλογα σκευάσματα σιδήρου.

Τέλος, όσο μπορείτε κρατήστε το άγχος μακριά από την καθημερινότητά σας και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν. 

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι όταν αντλούμε χαρά κάνοντας όλα όσα πραγματικά μας χαροποιούν, τότε βελτιώνεται η υγεία όχι μόνο των μαλλιών μας αλλά, γενικότερα η υγεία του οργανισμού μας.

Πηγή: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου