Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μάσκα για να δυναμώσουν τα μαλλιά .

Μάσκα για να δυναμώσουν τα μαλλιά
Αν τα μαλλιά σας σπάνε και θέλετε να δυναμώσουν, φτιάξτε μόνες σας μία μάσκα, ανέξοδα και οικολογικά. Σε ένα γυάλινο μπουκάλι των 500ml, ρίχνουμε καμιά τριανταριά μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα φαγητού - γλυκού ), 5 φύλλα δάφνης, 2 κουταλιές σούπας μέλι, και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά να γίνει πηχτό σαν γαλάκτωμα. Το φιλτράρετε.

Αυτό που φτιάξατε, το βάζετε σε όλο το κεφάλι, ρίζες, παντού στα μαλλιά. Σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε μία μέρα ή μία νύχτα.

Μετά ξεπλύνετε και λουστείτε κανονικά!

Πηγή: meacolpa.blogspot.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Tα πρώτα όνειρα των εμβρύων .


Τα πρώτα όνειρα των εμβρύων
“Μετά από σχεδόν επτά μήνες ανάπτυξης μέσα στη μήτρα, το ανθρώπινο έμβρυο τον περισσότερο καιρό κοιμάται.”
Ο εγκέφαλος κάνει κύκλους μπρος-πίσω, μεταξύ της παραληρηματικής δραστηριότητας του ύπνου REM (Rapid Eye Movement) και της ήρεμης, ξεκούραστης κατάστασης του ύπνου non-REM. Το αν όμως ο εγκέφαλος των νέων και ανώριμων εμβρύων κάνει κύκλους ενώ κοιμάται είτε είναι απλά ανενεργός παρέμενε ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.
Η μαθηματικός Karin Schwab και η ομάδα της, που αποτελείται από νευροεπιστήμονες, στο Πανεπιστήμιο Friedrich Schiller της Γιένα στη Γερμανία, ανακάλυψαν πως τα πολύ ανώριμα έμβρυα μπορούν να εισέλθουν σε μία ονειρική κατάσταση εβδομάδες πριν να εμφανίσουν τα πρώτα σημάδια ύπνου REM.
Η μαθηματική ανάλυση της ομάδας μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση του σκοπού του ύπνου. Επιπλέον, αποτελεί ένα εργαλείο για τη μελέτη του πως αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και βοηθάει στον προσδιορισμό των ευάλωτων περιόδων της εγκεφαλικής ανάπτυξης, κατά τις οποίες μία βλάβη θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια στη μετέπειτα ζωή του βρέφους.
Η έρευνα εμφανίζεται σε ένα ειδικό τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Chaos, το οποίο δημοσιεύτηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής (AIP). Το τεύχος επικεντρώνεται στη μη-γραμμική δυναμική των γνωστικών και νευρικών συστημάτων. Θέτει το ερώτημα πως το χάος μπορεί να επηρεάσει συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές και παρουσιάζει διεπιστημονικές προσεγγίσεις σε διάφορα προβλήματα της νευροεπιστήμης, συμπεριλαμβανομένου και του ύπνου.
Η απευθείας μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας του εμβρύου μέσα στη μήτρα δεν είναι εφικτή. Τα όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για τις πρώτες συνήθειές μας στον ύπνο προέρχονται κυρίως από την παρατήρηση της κίνησης των ματιών.
Γύρω στον έβδομο μήνα της ανάπτυξης του εμβρύου, παρατηρείται ο πρώτος ύπνος REM. Ο εγκέφαλος του αναπτυσσόμενου εμβρύου φαίνεται πως κάνει κύκλους κάθε 20 με 40 λεπτά μεταξύ του ύπνου REM, κατά τον οποίο η εγκεφαλική δραστηριότητα ανταγωνίζεται τη συνείδηση, και του ύπνου non-REM, κατά τον οποίο ο εγκέφαλος ξεκουράζεται. Οι λειτουργίες αυτών των κύκλων του ύπνου εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στους κύκλους των ερευνητών του ύπνου.
Κάποιοι προσπάθησαν να μετρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των πρόωρων βρεφών, τοποθετώντας τα σε έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο, αμέσως μετά την πρόωρη γέννησή τους. Οι μετρήσεις αυτές, σύμφωνα με την Schwab, παρουσιάζουν τεχνική δυσκολία και έχουν πολλά λάθη. Οι νευρολόγοι, λοιπόν, που μελετούν την ανάπτυξη του εμβρυικού εγκεφάλου, δεν γνωρίζουν εάν οι κύκλοι του ύπνου εμφανίζονται απλά μία μέρα ή αναπτύσσονται αργά από άλλες μορφές της εγκεφαλικής δραστηριότητας.
Για να καλυφθεί το κενό της γνώσης, η Schwab μελέτησε πρόβατα. Το πρόβατο είναι ένα ζώο το οποίο συνήθως κυοφορεί ένα ή δύο έμβρυα παρόμοιου μεγέθους και βάρους με τα ανθρώπινα έμβρυα. Και η εξέλιξη, όμως, της εγκεφαλικής ανάπτυξης είναι παρόμοια μεταξύ των προβάτων και του ανθρώπου, με διάρκεια 280 μέρες στον άνθρωπο και 150 μέρες στα πρόβατα. Οι ερευνητές κατέγραψαν απευθείας την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου ενός εμβρύου προβάτου, ηλικίας 106 ημερών, κάτι που ποτέ δεν είχε συμβεί στο παρελθόν.
Χρησιμοποιώντας εξεζητημένες μαθηματικές τεχνικές, η Schwab ανακάλυψε κύκλους στην πολυπολοκότητα της ανώριμης εγκεφαλικής δραστηριότητας. Εν αντιθέσει με τα μοντέλα ύπνου στα τελικά στάδια της ανάπτυξης, οι κύκλοι αυτοί εναλλάσσονται κάθε 5 με 10 λεπτά και αλλάζουν με αργούς ρυθμούς καθώς αναπτύσσεται το έμβρυο.
Αν και είναι δύσκολο να φανταστούμε τί εμπειρίες βιώνει το έμβρυο κατά τη διάρκεια αυτών των κύκλων, τα μοντέλα που προέκυψαν ρίχνουν φως στο θέμα του ύπνου. «Ο ύπνος δεν προκύπτει ξαφνικά όταν ο εγκέφαλος ξεκουράζεται. Ο ύπνος και οι αλλαγές στην κατάστασή του είναι ενεργές ρυθμισμένες διαδικασίες,» δηλώνει η Schwab. Τα ευρήματα συμφωνούν με άλλα δεδομένα, τα οποία δείχνουν πως τα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες), που προκαλούν τις καταστάσεις του ύπνου, ωριμάζουν πολύ πιο πριν ο υπόλοιπος εγκέφαλος αναπτυχθεί αρκετά ώστε να πέσει σε ύπνο REM.
Μία καλύτερη κατανόηση της εγκεφαλικής ανάπτυξης θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με ασθένειες στην μετέπειτα ζωή, όπως οι νευρολογικές διαταραχές ή το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Η έρευνα θα μπορέσει να ρίξει και αυτή με τη σειρά της φως σε θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με το πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος. Οι κυκλικές αλλαγές στη δραστηριότητα των νευρώνων, για παράδειγμα, μπορεί να διεγείρουν τα άλλα νευρικά κύτταρα να βρεθούν και να ενωθούν με σκοπό να σχηματίσουν πολύπλοκα δίκτυα στον εγκέφαλο. Οι εξεζητημένες αναλύσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό ευάλωτων φάσεων κατά τη διάρκεια της εγκεφαλικής ανάπτυξης.
Άλλες προσεγγίσεις της έρευνας της Schwab αποσκοπούν στην εύρεση των επιπτώσεων των περιβαλλοντικών ερεθισμάτων, όπως ο θόρυβος ή το άγχος, στην ανάπτυξη του εμβρύου και κατά πόσο αυτά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση ασθενειών στους ενήλικες.
Πηγή: pathfinder.gr

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το τσάι κολλάει παντού .

To τσάι «κολλάει» παντού!
Συνήθως το χειμώνα το τσάι έχει την τιμητική του, αφού ανακουφίζει το βήχα. Όμως οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι παντός καιρού! 

Μπορείτε να βάλετε το σακουλάκι από το τσάι που βράσατε γύρω από την περιοχή των ματιών, ώστε να πείτε «bye bye» στις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Εάν ξεβγάλετε τα μάτια σας με τσάι, τότε θα έχετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα.

Τέλος, το τσάι βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Απλά εντάξτε το στις στοματικές σας πλύσεις.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Θέλετε να αδυνατίσετε ?

Θέλετε να αδυνατίσετε;
Εκτός από τις διάφορες δίαιτες υπάρχουν κι ορισμένες απλές συνήθειες, που αν τις αποκτήσετε, θα βοηθήσουν στο ν' αδυνατίσετε ή τουλάχιστον να μην παχύνετε.

-Τρώτε σε μικρότερα πιάτα απ' ότι συνήθως, γιατί όσο πιο μικρό το πιάτο, τόσο θα είναι κι οι μερίδες πιο μικρές...

-Πριν πάτε για ψώνια σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων, φροντίστε να έχετε φάει. Ποτέ με άδειο στομάχι, διαφορετικά, ότι βλέπετε θα θέλετε να το φάτε και τελικά θα το αγοράσετε!

-Προσθέστε στα δημητριακά σας κομμάτια μπανάνας ή μήλου.

-Αν η μόνη σας επιλογή είναι το φαστ φουντ, προσέξτε τουλάχιστον να φάτε μικρή ποσότητα χάμπουργκερ, κοτόπουλου, σάντουιτς, σαλάτας, χωρίς τα διάφορα συνοδευτικά / ντρέσινγκ / σάλτσες που έχουν πολλές θερμίδες. Κόψτε σε κομματάκια και φάτε αργά.

-Αν τρώτε σάντουιτς, μη τα παραγεμίζετε με κρέας, γαλοπούλα, κοτόπουλο και σαλάτα.

-Αντί για σάντουιτς, προτιμήστε καρότο, τραγανιστό μπρόκολο, σέλινο.

-Στο διάλειμμα που θα κάνετε στη δουλειά, φάτε μήλο ή σταφίδες, που έχετε φροντίσει να πάρετε μαζί σας από το σπίτι.

-Φροντίστε να μη ξεμένετε από φρούτα κι αν ο μανάβης της γειτονιάς έχει κλείσει, αγοράστε φρούτα σε κονσέρβα, στο χυμό τους αν γίνεται και όχι σε ζαχαρωμένα σιρόπια.... Αφήστε τις ντροπές και βάλτε τα σε ταπεράκι για να τα γευτείτε στο διάλειμμα που θα κάνετε στη δουλειά.


Πηγή: 
meacolpa.blogspot.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Γέμισαν σκόνη τα κεριά σας ?

Γέμισαν σκόνη τα κεριά σας;
Αν το άσπρο κερί στο τραπέζι γεμίσει σκόνη, πάρτε μία παλιά οδοντόβουρτσα, βουτήξτε την σε φωτιστικό οινόπνευμα και τρίψτε απαλά το κερί που θα ξαναβρεί την παλιά του λάμψη.

Αν το κερί είναι χρωματιστό, κάντε το ίδιο, αλλά αντί για φωτιστικό οινόπνευμα, βουτήξτε την οδοντόβουρτσα σε υγρό σαπούνι πιάτων ή σαμπουάν.

Πηγή: meacolpa.blogspot.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές απο την κουζίνα .

Θέλετε να μυρίζει όμορφα η κουζίνα σας;
Αλλη μία μαγική συνταγή για να κάνετε την κουζίνα σας να μυρίσει όμορφα! Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

-5 cl βότκα
-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, δενδρολίβανου, λεβάντας, λεμονιού, πράσινου λεμονιού ( μπορείτε να βάλετε ένα από αυτά ή όλα μαζί )
-50 cl απεσταγμένο νερό

Βάλτε τα υλικά σε ψεκαστήρα και λίγα ψψψψιτ... θα είναι αρκετά για να μυρίσει όμορφα η κουζίνα σας!

Πηγή: meacolpa.blogspot.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Θεραπεία για δέρματα με ακμή .

Θεραπεία για δέρματα με ακμή
Πολλές έφηβες αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες ταλαιπωρεί το πρόβλημα της ακμής που πολλές φορές μπορεί να επιμένει για χρόνια. Αρκετές κοπέλες καταφεύγουν στη χρήση φαρμάκων για να το αντιμετωπίσουν, ωστόσο υπάρχουν και φυσικοί τρόποι που βοηθούν στην καταπολέμηση του προβλήματος. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 κουτάλι σούπας λεβάντα
1 κουτάλι σούπας κόκκινου τριφύλλι
1/2 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες

Ρίξτε τη λεβάντα, τις φράουλες και το κόκκινο τριφύλλι σε ένα μπολ με βρασμένο νερό. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από το ατμώδη παρασκεύασμα και καλύψτε το πρόσωπό σας με μία πετσέτα. Αφήστε το πρόσωπό σας να διαποτιστεί με τους ατμούς που αναδύονται για 5-15 λεπτά. Ξεβγάλετε το πρόσωπο με κρύο νερό και στεγνώστε το ελαφρά. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: businesswoman

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δημητριακά για τους πόνους της περιόδου .

Δημητριακά για τους πόνους περιόδου
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου καταναλώνοντας νιφάδες καλαμποκιού που περιέχονται στα δημητριακά για το πρωινό.

Οι νιφάδες καλαμποκιού συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης. 

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Mήπως η στάση που κοιμάστε σας αρρωσταίνει ?


Ύπνος
Περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας με το να κοιμόμαστε, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ότι εκτός από την ποσότητα του ύπνου που λαμβάνουμε σημαντικό ρόλο για την υγεία μας παίζει και η ποιότητά του – και συγκεκριμένα η στάση ύπνου στην οποία δείχνουμε προτίμηση. Με περίπου το 95% των ανθρώπων να κοιμούνται στην ίδια θέση κάθε βράδυ, ειδικοί μας αποκαλύπτουν τα θετικά και τα αρνητικά των πιο κοινών στάσεων για την υγεία.
  • Θέση ανάνηψης (στο πλάι, από την δεξιά πλευρά)
Καλή για: Παλινδρόμηση οξέων
Κακή για: Ρυτίδες
Αυτή η στάση, γνωστή ως θέση ανάνηψης επειδή μοιάζει πολύ με εκείνη που χρησιμοποιείται σε έκτακτα περιστατικά, μειώνει τα συμπτώματα της παλινδρόμησης οξέων και τη δυσπεψία. Ωστόσο, όσοι κοιμούνται στο πλάι κινδυνεύουν να αποκτήσουν πιο βαθιές ρυτίδες εξαιτίας της τριβής με το μαξιλάρι.
  • Το πτώμα (ανάσκελα)
Καλή για: Αρθρίτιδα
Κακή για: Άσθμα, ροχαλητό, υπνική άπνοια, καρδιά
Ο ύπνος σε αυτή τη θέση συνιστά την κατάλληλη επιλογή για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα και πόνους στις αρθρώσεις, καθώς το βάρος του σώματος κατανέμεται ισομερώς. Ωστόσο, σε αυτή τη στάση επιδεινώνεται το ροχαλητό – ιδίως στους παχύσαρκους άνδρες – και η υπνική άπνοια. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει προβλήματα στο αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα.
  • Εμβρυϊκή στάση
Καλή για: Οσφυαλγία
Κακή για: Πόνο στον αυχένα, πονοκεφάλους
Πρόκειται για μία από τις πλέον κοινές στάσεις στον ύπνο και συνίσταται για όσους υποφέρουν από προβλήματα στη μέση. Αυτό συμβαίνει διότι καθώς το σώμα κουλουριάζεται προς τα εμπρός «ανοίγει» την πλάτη, μειώνοντας την πίεση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο. Παράλληλα όμως, καθώς ο αυχένας δεν βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το υπόλοιπο σώμα, μπορεί να προκληθούν πόνοι τόσο στον αυχένα όσο και στο κεφάλι.
  • Στάση κουτάλι
Καλή για: Στρες
Κακή για: Πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες
Τα νέα για όσους κοιμούνται με τον σύντροφό τους είναι καλά: ακόμη και την ώρα του ύπνου, η ανθρώπινη επαφή μέσω της αγκαλιάς μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του στρες. Όσοι υποφέρουν ωστόσο από πόνους στους μύες ή στις αρθρώσεις καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Το να κοιμάται κανείς στο πλάι, με τον σύντροφό του κοντά δεν είναι και η πιο βολική στάση για την πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα και μπορεί να ενισχύσει τους πόνους που τυχόν υπάρχουν σε αυτά τα σημεία.
  • Στάση ηλιοθεραπείας (Μπρούμυτα)
Καλή για: Ροχαλητό
Κακή για: Τρίξιμο δοντιών, πόνο και μούδιασμα χεριών
Ο ύπνος σε αυτή τη στάση αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ροχαλητού, καθώς οι μύες του λαιμού δεν υποχωρούν προς τα κάτω λόγω της βαρύτητας. Αν όμως έχετε την κακή συνήθεια να τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο, τότε η πίεση που ασκείται στην κάτω σιαγόνα θα κάνει το πρόβλημα ακόμη πιο έντονο. Επιπροσθέτως, όσοι κοιμούνται μπρούμυτα μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα στα νεύρα του άνω κορμού.
Πηγή: tovima.gr


Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σωστή διατροφή στην δουλειά .

Σωστή διατροφή στη δουλειά
Μπορεί να εργάζεστε πολλές ώρες και να έχετε αµελήσει τη διατροφή σας, υπάρχει όµως πάντα τρόπος να τρώτε σωστά. 

Ο χώρος εργασίας είναι το ιδανικό µέρος για να φάµε κάτι «γρήγορο και εύκολο», για να συνοδέψουµε τον καφέ µας µε µια µικρή «βόµβα» θερµίδων, να τσιµπολογήσουµε και γενικότερα να µην προσέξουµε καθόλου τη διατροφή µας, ιδιαίτερα όταν η δουλειά επιφορτίζει µε στρες και άγχος. Ο µόνος τρόπος για να αντιµετωπιστεί αυτό το πρόβληµα είναι ο σωστός προγραµµατισµός σε συνδυασµό µε την κατάλληλη επιλογή τροφών και γευµάτων.

Εργασιακά γεύµατα εκτός γραφείου
«Ναι» στη σαλάτα
Προτιµάτε «ταχυφαγεία» και εστιατόρια µε µεγάλη ποικιλία σε σαλάτες, τις οποίες πρέπει να προτιµάτε χωρίς παχιές σος. Αποφύγετε ειδικά την κρέµα γάλακτος και προτιµήσετε µια σος µε ελαιόλαδο, ξίδι και µουστάρδα (αντικαθιστώντας την κρέµα γάλακτος µε το ελαιόλαδο δεν γλιτώνετε θερµίδες, αλλά επιλέγετε ένα ευεργετικό έλαιο).

Μειώστε το λίπος
Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά (γενικότερα προτιµήστε τα ψητά και τα βραστά), καθώς και τα λιπαρά κρέατα, τα αλλαντικά ή το κοτόπουλο µε πέτσα. Αν πάρετε κρέας, αφαιρέστε το ορατό λίπος (θυµηθείτε ότι, ειδικά στο µοσχαρίσιο κρέας, το λίπος κρύβεται ακόµα και εκεί που δεν το βλέπετε). Αν επιλέξετε ζυµαρικά, συνοδέψτε τα µε κόκκινες σάλτσες και όχι άσπρες. Επίσης, αν σας προσφέρουν ψηµένο ψωµί ή πίτες, ζητήστε να µην τις ψήσουν µε λάδι ή να µην προσθέσουν βούτυρο.

Μάθετε τι τρώτε
Αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο υγιεινό είναι κάποιο πιάτο, µην ντραπείτε να ρωτήσετε πώς µαγειρεύεται κ.λπ.

Προσπεράστε το γλυκό
Το επιδόρπιο δεν είναι απαραίτητο. Αν ωστόσο δεν µπορείτε να αντισταθείτε, µοιραστείτε το µε κάποιον συνάδελφο.

Προσοχή στην ποσότητα
Αν υπάρχει ποικιλία µεζέδων ή µπουφές, γεµίστε µέτρια το πιάτο σας επιλέγοντας
τα πιο ελαφριά εδέσµατα.

Μην τρώτε… νηστικοί
Αποφύγετε να πηγαίνετε για φαγητό µε εντελώς άδειο στοµάχι. Είναι καλύτερα να έχετε τσιµπήσει κάτι ελαφρύ πιο πριν έτσι ώστε να µην φάτε παραπάνω από λαιµαργία ή υπερβολική πείνα. Επίσης τρώτε αργά, απολαµβάνοντας το φαγητό σας.

Γεύµατα εκτός γραφείου

Σπιτικό φαγητό
Αποφύγετε τα αυτόµατα µηχανήµατα και τα κλασικά προϊόντα της καντίνας (τυρόπιτες, πίτσες κ.λπ.). Αν έχετε µαγειρέψει το προηγούµενο βράδυ, µπορείτε να κρατήσετε και λίγο φαγητό για να το πάρετε την επόµενη µέρα στη δουλειά. Έτσι θα αποφύγετε να καταναλώσετε κάτι που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί χειρότερη επιλογή από τη σπιτική.

Ενυδατωθείτε
Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό. Περιορίστε τα ζαχαρώδη αναψυκτικά, καθώς και τους πολλούς καφέδες µε ζάχαρη. Αν πίνετε καφέ ή τσάι (προτιµήστε το, ιδιαίτερα το πράσινο ή το λευκό), αποφύγετε τα συνοδευτικά µπισκότα, κουλουράκια κ.λπ.

Χορταστικά σνακ
Επιλέξτε σνακ που µπορούν να σας κρατήσουν αρκετή ώρα χορτάτους και να σας χαρίσουν ενέργεια. Τέτοιες επιλογές αποτελούν κάποιες µπάρες δηµητριακών, κράκερς ή κριτσίνια ολικής άλεσης, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, ξηρά φρούτα (δαµάσκηνα, βερίκοκα, χουρµάδες) και φυσικά οι ανάλατοι και ακαβούρντιστοι ξηροί καρποί. Επίσης ένα καρότο, λίγο αγγουράκι ή µια σαλάτα µε λαχανικά εποχής αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για snack. Το ίδιο και ένα φρούτο (π.χ. µία µπανάνα) από το σπίτι. Τέλος µπορείτε να επιλέξετε και γαλακτοκοµικά προϊόντα (γάλα και γιαούρτι µε χαµηλά λιπαρά). Σας χορταίνουν και εµπεριέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Αντί γλυκού
Αν θέλετε κάτι γλυκό, επιλέξτε ρυζόγαλο ή κρέµα καραµελέ, ενώ, αν θέλετε να µειώσετε δραστικά τις θερµίδες του διαιτολογίου σας, προτιµήστε ένα ζελέ τύπου light.

Ευκολία και ποικιλία
Φτιάξτε διάφορα σάντουιτς µε άλλο είδος ψωµιού κάθε φορά ώστε να υπάρχει ποικιλία (π.χ. πολύσπορο ή µαύρο ψωµί, ελιόψωµο κ.ά.).

Είναι πολύ σηµαντικό να µην πηγαίνετε στη δουλειά µε άδειο στοµάχι γιατί πιθανότατα θα καταναλώσετε τα λάθος φαγητά λόγω πείνας. Το πρωινό ήταν, είναι και θα είναι το σηµαντικότερο γεύµα της ηµέρας.

Πηγή: myword.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εχετε κυταρρίτιδα ?

Έχετε κυτταρίτιδα;
Το καλοκαίρι πλησιάζει και το γνωστό άγχος για την κυτταρίτιδα επανέρχεται! Εάν έχετε κυτταρίτιδα, τότε εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα τα κρύα ντους. Έστω 2-3 λεπτά ντουζ με κρύο νερό είναι αρκετά για τη σύσφιξη του δέρματος!

Εάν το κάνετε καθημερινά, ενώ προσέξετε κιόλας τη διατροφή σας τότε θα έχετε αποτελέσματα!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Βάλτε τάξη στην τσάντα σας .

Βάλτε τάξη στην τσάντα σας
Όλες οι γυναίκες αγαπούν τις μεγάλες τσάντες που χωράνε σχεδόν τα πάντα, και είναι πολύ βολικές για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν όμως και φορές, που κουβαλάμε μαζί μας αχρείαστα πράγματα, που προκαλούν επιπρόσθετο βάρος χωρίς να υπάρχει λόγος.

Για να οργανώσετε καλύτερα τη τσάντα σας και να έχετε μαζί τα απαραίτητα και μόνο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

-Αγοράστε μια ατζέντα και γράψτε όλα τα τηλέφωνα, τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις σας, και απαλλαγείτε από τον πανικό που προκαλούν τα διάφορα έγγραφα, που μεταφέρετε από το σπίτι στη δουλειά.

-Σε ένα μικρό νεσεσέρ βάλτε όλα τα είδη «πρώτης ανάγκης» όπως μέϊκαπ, πούδρα, μάσκαρα έτσι ώστε να είστε περιποιημένη για κάθε περίσταση.

-Για να αποφύγετε προϊόντα με μεγάλο όγκο, προτιμήστε καλλυντικά σε συσκευασίες ταξιδιού.

-Για να βρίσκετε πιο εύκολα τα κλειδιά σας, προμηθευτείτε με τα μικρά ειδικά πορτοφολάκια που λειτουργούν και ως μπρελόκ, και τα οποία μπορούν να κρεμαστούν από το χερούλι της τσάντας. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα χάνετε ποτέ τα κλειδιά σας.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το σάντουιτς με τις λιγότερες θερμίδες .

Είναι το πιο εύκολο και γρήγορο γεύμα. Δε χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να το ετοιμάσετε και μπορείτε να βάλετε μέσα ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Με μία διαφορά.

Τις φέτες από ψωμί θα τις αντικαταστήσετε με ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού… και μπείτε «αντίο» στις περιττές θερμίδες!



Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ηλιοθεραπεία : εχθρός ή φίλος ?



Μία νέα έρευνα σχετικά με την έκθεσή μας στον ήλιο και κατά πόσο αυτή είναι κακή ή καλή για την υγεία μας έρχεται στην δημοσιότητα από μια ομάδα Δανών ερευνητών. Κι εκεί που οι κατακραυγές ενάντια στην πολυαγαπημένη συνήθεια της ηλιοθεραπείας μας είχαν καταρρακώσει, η έρευνα αυτή δείχνει ότι, ειδικά για τις γυναίκες, η διακριτική έκθεση στον ήλιο βοηθάει στη μακροζωϊα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταμίνη D, η παραγωγή της οποίας ενεργοποιείται με την έκθεση στον ήλιο, προλαμβάνει την εξέλιξη του διαβήτη και το σχηματισμό θρομβώσεων του αίματος. Επιπλέον, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η βιταμίνη D προλαμβάνει και κάποια είδη καρκίνων.
Ο ογκολόγος που κατέγραψε τη μελέτη αυτή δήλωσε ότι η ηλιακή ακτινοβολία δε μπορεί να θεωρηθεί αποκλειστικά υπεύθυνη για την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος, πόσο μάλλον για την εξάπλωσή του. Ένα έγκαυμα από τον ήλιο δε μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, μιας και ο λόγος που παρουσιάζεται αυτή η ασθένεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με σημαντικότερο την κληρονομικότητα.
Από την άλλη, η έρευνα, που βασίστηκε σε πληροφορίες που έδωσαν πάνω από 40.000 γυναίκες, έδειξε ότι όσες γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία συχνά αλλά με μέτρο και την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία, ζουν πολύ περισσότερο από όσες την αποφεύγουν.
Πηγή: nooz.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Περιποίηση λαιμού .

Περιποίηση λαιμού και ντεκολτέ
Κάθε φορά που περιποιείστε το πρόσωπό σας, αφιερώστε ένα λεπτό και στα παραμελημένα σημεία του λαιμού και του ντεκολτέ κάνοντας ένα απαλό και ευεργετικό μασάζ.

Θυμηθείτε να καθαρίζετε καλά και τις δύο περιοχές με γαλάκτωμα ή τζελ και να αποφεύγετε όσο μπορείτε το πολύ μακιγιάζ με πούδρες και highlighters.

Ο λαιμός και το ντεκολτέ χρειάζονται τη φροντίδα και την προσοχή σας, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι είναι βασικοί μάρτυρες της φθοράς της επιδερμίδας αλλά και της ηλικίας σας. Γι' αυτό και έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, σύσφιγξη αλλά και από την καταπολέμηση των δυσχρωμιών.

Ειδικά ο λαιμός βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, έχει άμεση επαφή και τριβή με τα ρούχα, ενώ σίγουρα επηρεάζεται πολύ και από τους εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, οπότε η ξηρότητα, οι οριζόντιες γραμμές και η μειωμένη ελαστικότητα είναι μόνιμες απειλές για τη γύρω περιοχή.

Όσο για το ντεκολτέ, είναι ευάλωτο στους εξωτερικούς παράγοντες και ειδικά στον ήλιο, γι' αυτό μην παραμελείτε την αντηλιακή προστασία του ακόμα και τους πιο ψυχρούς μήνες.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Να φροντίσετε για την τόνωση, την αναζωογόνηση και την τελειοποίηση της επιδερμίδας σε αυτές τις περιοχές, εξοπλισμένη με τα κατάλληλα προϊόντα. Στην αγορά θα βρείτε κρέμες και serum που προορίζονται κυρίως για την ενυδάτωση τους ενώ προσφέρουν και αντιγηραντική δράση.

Αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως πιο λεπτόρρευστα και εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά που δυναμώνουν την επιδερμίδα, της χαρίζουν απαλότητα, ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων και απορροφούνται πιο εύκολα. Η απολέπιση είναι επίσης πολύ αποτελεσματική, ειδικά αν την συνδυάσετε με ένα ελαφρύ μασάζ για να τονώσετε την κυκλοφορία. Όσο για την κρέμα, εφαρμόστε την με απαλές κινήσεις και ελαφριά, ανοδικά χτυπήματα.

Πηγή: myworld

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μαμάδες μετά τα 40 οι ελληνίδες .

Μαμάδες μετά τα 40 οι Ελληνίδες
Η οικονομική στενότητα που δημιουργεί στα περισσότερα ζευγάρια η ύφεση, υποχρεώνει ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες να διστάζουν να αποκτήσουν παιδί και να μεταθέτουν την τεκνοποίηση για μετά τα σαράντα χρόνια τους, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και να οδηγήσει σε πλήρη αναστροφή της ηλικιακής πυραμίδας.

Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι θα καταντήσουμε έθνος υπερηλίκων κάνουν οι ειδικοί, με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, επισημαίνοντας πως η μητρότητα περνά δύσκολες ώρες στην εποχή μας, ενώ η απόκτηση μεγάλης οικογένειας καθίσταται πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αναγκαστικά λοιπόν, ακόμα και αν θα ήθελαν να αποκτήσουν πολλά παιδιά, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν μόνο ένα, και αυτό σε προχωρημένη ηλικία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής».

Το να αποκτήσει σήμερα μια γυναίκα πάνω από ένα παιδί δεν είναι εύκολη υπόθεση και για τις περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες φαντάζει λίγο πολύ σαν…mission impossible.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αργυρώ Λαγούδη, επιχειρηματίας και μητέρα δύο μικρών παιδιών: «Οι γυναίκες που μεγαλώνουν δύο παιδιά στην εποχή μας είναι ηρωίδες».

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ηρθε ο καιρός για δίαιτα ?

Ήρθε ο καιρός για δίαιτα;
Η φύση, η ξεκούραση, ο οβελίας και τα τσουρέκια, είναι πλέον παρελθόν. Όπως συμβαίνει συχνά η ξενοιασιά των διακοπών… χωρίς τα «μη» και τα «πρέπει» έχει ήδη περάσει και στη διατροφή μας. Η ζυγαριά όμως μας επαναφέρει στη πραγματικότητα και τα λίγα παραπάνω κιλά, τίμημα της ξενοιασιάς, μας υπενθυμίζουν τις ανάγκες του σώματός μας.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;
Πανικός για αποτοξίνωση, μονοφαγία, μήπως οι περίφημες χημικές δίαιτες ή μήπως η διάσημη δίαιτα των αστροναυτών αρμόζουν στην περίσταση; Φυσικά όχι. Ούτε την ψυχραιμία μας χρειάζεται να χάνουμε, ούτε να προσαρμοζόμαστε σε συστήματα που έχουν αποδειχτεί επώδυνα.

Η έννοια της αποτοξίνωσης (αποφυγή οτιδήποτε δημιουργεί τοξικά μεταβολικά προϊόντα) συνίσταται στην κατανάλωση φρούτων-λαχανικών και των αντιστοίχων χυμών τους καθώς και ζωμούς χωρίς φυσικά καθόλου κρέας, πατάτα ή ρύζι.

Γίνεται λοιπόν σαφές, ότι η αποτοξίνωση με την ετυμολογική της έννοια είναι επικίνδυνη, κυρίως δε όταν εφαρμόζεται χωρίς την επίβλεψη του ειδικού διαιτολόγου. Η αποτοξίνωση με την έννοια που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους (αποφυγή κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών) συνίσταται για τις πρώτες μέρες μετά το Πάσχα, ειδικότερα γι’ αυτούς που το παράκαναν αυτό το διάστημα.

Κι αν υπερβάλλατε με το κρέας;
Στατιστικά το διάστημα μετά τις γιορτές διπλασιάζονται τα κρούσματα στομαχικών διαταραχών, λόγω τις υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος γλυκών και αλκοόλ. Μια «μαλακή δίαιτα» (έμφαση σε ρύζι, πουρέ, μακαρόνια, φρούτα, λαχανικά) θα αποτελούσε μια καλή επιλογή για την ομαλοποίηση της στομαχικής λειτουργίας.

Το καλοκαίρι όμως έρχεται…
Όσον αφορά τις σκέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται, θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι και να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος (κιλά που χάσαμε γρήγορα μετά από διακοπές με αυστηρές-στερητικές δίαιτες για να εμφανιστούμε στις παραλίες και που ξαναπήραμε τα διπλάσια με ιδιαίτερη ευκολία).

Αρχικά, είναι σημαντικό να σκεφτείτε αν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος και για ποιους λόγους. Από εκεί και πέρα, φτάνει να εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας βοηθά να παίρνετε βάρος, όπως το τσιμπολόγημα, η απουσία συχνών γευμάτων ή η ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνετε. Στη συνέχεια, μόνοι σας ή με τη βοήθεια διαιτολόγου, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε κάποιες από αυτές τις συνήθειες, με τέτοιο τρόπο ώστε να ισορροπήσετε.

Πηγή: fe-mail

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πως να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες .

Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες
Σας συμβαίνει συχνά να σαπίζουν οι πατάτες, που έχετε αγοράσει; Τότε μπορείτε να τις διατηρήσετε για περισσότερο χρόνο τοποθετώντας τες σε ένα σκιερό χώρο. Αυτό όμως δεν αρκεί! Πολλές νοικοκυρές αποθηκεύουν τις πατάτες δίπλα στα κρεμμύδια, κάτι που δεν είναι σωστό, αφού τις κάνει να χαλάνε πιο γρήγορα.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αρχίστε να ετοιμάζεστε για το καλοκαίρι .

Αρχίστε να ετοιμάζεστε για το καλοκαίρι
Όποιος και αν είναι ο τόπος που θα διαλέξετε να πάτε διακοπές θα βρεθείτε αντιμέτωπες με ένα σωρό… επιθέσεις: από τον ήλιο, τη συννεφιά, τη ζέστη, την ξηρασία, το θαλασσινό νερό.

Προετοιμαστείτε, λοιπόν, όσο χρειάζεται από τώρα, για να βοηθήσετε το δέρμα και το κορμί σας να προσαρμοστεί σε αυτές τις απότομες αλλαγές του κλίματος όσο γίνεται καλύτερα.

Αποφύγετε την αφυδάτωση
Περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του σώματος, αν αφήσετε το δέρμα του προσώπου σας να αφυδατωθεί, σημαίνει ότι το οδηγείτε –σχεδόν σίγουρα– στην πρόωρη γήρανση. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να αποφύγετε από τώρα τα αφυδατικά αποτελέσματα του ήλιου θωρακίζοντας το δέρμα σας με ενυδατικά συστατικά. Από τις νέες συλλογές μπορείτε να διαλέξετε εκείνη την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει καλύτερα με την κατάσταση του δέρματός σας. Μην ξεχνάτε επίσης τις μάσκες.

Πριν εκτεθείτε στον ήλιο αρχίστε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ολικής προστασίας, ώστε να ενσταλάξετε στην επιδερμίδα σας ενυδατικούς παράγοντες, που προστατεύουν το δέρμα και διευκολύνουν το μαύρισμα. Ενυδατώστε επίσης το σώμα σας βάζοντας καθημερινά μετά το μπάνιο ένα γαλάκτωμα σώματος, έναν αφρό ή ένα λάδι.

Προσοχή!
Τα παραπάνω προϊόντα θα είναι πράγματι αποτελεσματικά υπό τον όρο ότι το δέρμα σας θα είναι καθαρό, απαλλαγμένο σε βάθος από ακαθαρσίες που το λεκιάζουν. 
Είναι επομένως απαραίτητο να το αποτριχώνετε τακτικά, για να ενισχύετε την ανανέωση των κυττάρων. Όμως, προσέξτε να μην κάνετε αποτρίχωση συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα, αλλιώς το δέρμα θα τείνει να σκληρύνει για να αμυνθεί.

Τονώστε τα αδύνατα σημεία σας
Τώρα πια αντικαταστήστε τα ζεστά μπάνια με δροσερά ντους, που είναι ιδιαίτερα τονωτικά. Όταν βρίσκεστε κάτω από το ντους, κάντε αυτή την άσκηση, ασύγκριτη για την απελευθέρωση των διογκωμένων ιστών: ενώ κάθεστε στην μπανιέρα με τα πόδια τεντωμένα, αλείψτε το σώμα σας με ένα λάδι που χαρίζει σφριγηλότητα και ρίξτε πάνω σας σιγά σιγά νερό με το ντους (θερμοκρασίας 20-22 οC), ξεκινώντας από τα πόδια. Συνεχίστε μέχρι τους μηρούς και βγείτε από την μπανιέρα όταν αυτοί καλυφτούν από το νερό. Ρίξτε δροσερό νερό στο στήθος και στην κοιλιά, όπου το δέρμα, καθώς είναι λεπτό και εύθραυστο, έχει ανάγκη να τονώνεται. 

Και τώρα, ώρα για γυμναστική!
Ιδιαίτερα αν έχετε αποφασίσει να πάτε για διακοπές σε βουνό, μη χάνετε καμιά ευκαιρία να δυναμώσετε τους μυς σας και να ασκείτε τα πνευμόνια σας: να προτιμάτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και να ανεβαίνετε τα σκαλοπάτια στις μύτες των ποδιών σας.

Πηγή: belife