Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η σημασία του φιλιού .

Η σημασία του φιλιού
Το ερωτικό φιλί είναι καθημερινό στοιχείο σε μια σχέση, αρέσει σε όλους να ενδίδουν σ΄ αυτό, να το απολαμβάνουν και κάνει τους πάντες να νιώθουν όμορφα.

Όπως είναι γνωστό, όσο πιο παθιασμένο είναι ένα φιλί τόσο πιο πολύ αυξάνεται η ερωτική διέγερση. Τα πιο «υγρά» και αργά φιλιά είναι αυτά που απολαμβάνει κανείς περισσότερο και φυσικά «ξυπνούν» αναλόγως τις αισθήσεις και τις ορμόνες.

Η «χημεία» που έχει κάποιος με κάποιον άλλο είναι φυσικό να επηρεάζει και το φιλί μαζί του. Διάφορες έρευνες σχετικά με το πώς το ερωτικό φιλί επηρεάζει τις ορμόνες υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα κορτιζόλης (η κορτιζόλη σινιστά την ορμόνη του άγχους) ελαττώνονται με ένα φιλί και αντίστοιχα τα επίπεδα ωκυτίνης αυξάνονται (η ωκυτοκίνη αποτελεί την ορμόνη των συναισθηματικών δεσμών).

Επίσης, οι φερομόνες (ουσία που παράγεται από τον οργανισμό μας και γίνεται αντιληπτή μόνο από τους άλλους) ενεργοποιούνται ανάλογα με το πόσο ελκύεται κάποιος από τον σύντροφό του. Οι φερομόνες παράγονται από τους αποκρινείς αδένες της µασχάλης, του εφηβαίου, του κόλπου και των µαστών.

Ο σύντροφός σας αντιλαμβάνεται τη «μυρωδιά» σας, η οποία μεταφέρεται στα εγκεφαλικά του κύτταρα και προκαλεί τη διέγερση. Όσο πιο πολύ θέλει μια γυναίκα το σύντροφό της, τόσο πιο ελκυστική είναι απέναντι του και αντίστοιχα οι φερομόνες ενεργοποιούν τη μυρωδιά της έλξης, η οποία γίνεται αμέσως αντιληπτή και ποθητή από τον σύντροφο.

Πηγή: myworld

1 σχόλιο:

  1. Φεγγαρι, αστερια κι ουρανε δειτε την ομορφια τζηκαι πειτε κι εμενα πως μπορω να ζησω μακρια τζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή