Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η άσκηση χρόνια δεν κοιτά .

Η άσκηση χρόνια δεν κοιτά
Πλησιάζετε τα 40 και νιώθετε το σώμα σας να αλλάζει; Η λύση είναι μια: Γυμναστείτε!

Βάλτε... αντιστάσεις
Αν θέλετε η άσκησή σας να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε πρέπει να επικεντρωθείτε στην εκγύμναση με αντίσταση σε 3 περιοχές: τους γλουτούς, την κοιλιά και τα χέρια. Δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις με βάρη, με λάστιχα, με ελβετική μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σας θα δείχνει πιο δυνατό και σίγουρα πιο ψηλό και πιο νεανικό. Προσπαθήστε να κάνετε γυμναστική με επιβάρυνση 20 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα.

Ψηφίστε αερόβια
Πρόσφατη έρευνα σε 5.000 γυναίκες έδειξε ότι όσες έκαναν μια μέτρια σε ένταση γυμναστική κατάφεραν να δείχνουν 4 χρόνια νεότερες. Μπορείς να κάνεις περπάτημα, ποδήλατο ή και κολύμπι. Προσπαθήστε να κάνετε για 10 λεπτά, 5 φορές την εβδομάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αυξάνετε το χρόνο κατά 5 λεπτά κάθε βδομάδα για να προστατέψετε την καρδιά σας, να μειώσετε την πίεσή σας, να κατεβάσετε τα επίπεδα χοληστερίνης και να διατηρείτε τις αρτηρίες σας σε καλή κατάσταση ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα. 

Ορθώστε το ανάστημά σας
Υπάρχει και μία εναλλακτική μέθοδος προπόνησης με την οποία μπορείτε να δειτε θεαματικά αποτελέσματα! Είναι η κατάλληλη άσκηση για να καταπολεμήσετε το στρες και να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας. Μία γερμανική έρευνα που αφορούσε γυναίκες ηλικίας 26 έως 51 ετών έδειξε ότι αν κάνετε 3 ώρες την εβδομάδα γιόγκα μπορείτε να μειώσετε το άγχος κατά 30%. Επίσης σας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που εμφανίζονται στον οργανισμό και ευθύνονται για τη μείωση της ελαστικότητας του σώματος. Το ιδανικό είναι να κάνετε τη συγκεκριμένη άσκηση για 30 λεπτά, 4 φορές την εβδομάδα.

[και στην εγκυμοσύνη]
Αν είστε έγκυος έχετε ακόμα περισσότερους λόγους για να βάλετε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι έγκυες που ασκούνται έχουν καλύτερο έλεγχο της ζωής τους, ενώ η λειτουργία της καρδιάς τους είναι καλύτερη ακόμα και από πριν συλλάβουν.

Πηγή: myself

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου