Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Παντού υπάρχει ενας μύθος .

Παντού υπάρχει ένας μύθος
Μύθος νούμερο ένα: Η άσκηση με βάρη «φουσκώνει» τους μυς των γυναικών. Τίποτα δεν είναι πιο ανακριβές, αφού μια μέση γυναίκα με τη μυϊκή ενδυνάμωση που θα κάνει με βάρη δεν υπάρχει περίπτωση να «φουσκώσει». Μόνο αν ακολουθεί προπόνηση πρωταθλητριών και παίρνει πρωτεΐνες μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα. Αλλιώς, θα δείτε τόνωση, θα ενισχύσετε τον βασικό μεταβολισμό σας ενώ θα συμβάλλετε στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

2. Ο πονοκέφαλος προκαλείται από υψηλή πίεση
Κι όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν υπέρταση, ακόμα και όσοι έχουν μεγάλο πρόβλημα, δεν υποφέρουν από κεφαλαλγίες ή ιλίγγους και αυτό γιατί η υψηλή πίεση δεν εμφανίζει συμπτώματα. Ο πόνος που εντοπίζεται στον αυχένα και λίγο πιο ψηλά θα μπορούσε να σχετίζεται με την υπέρταση, αλλά και πάλι σε σπάνιες περιπτώσεις.

3. Όταν τρώμε αργά το βράδυ, παχαίνουμε

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος συνήθως κόβετε το βραδινό φαγητό με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει χρόνος να κάψετε τις θερμίδες που πήρατε! Οι έρευνες παρ’ όλ΄ αυτά δείχνουν το αντίθετο. Το θέμα δεν είναι τόσο στο πότε τρώτε μέσα στη μέρα, αλλά πόσο τρώτε συνολικά. Γι’ αυτό, αν θέλετε να χάσετε βάρος κάψτε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καταναλώνετε. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν… αδειάζετε το ψυγείο στη μέση της νύχτας ή όχι!

4. Μόνο η αυτοψηλάφιση εντοπίζει τυχόν όγκο στο στήθος
Μην βασίζεστε μόνο στην ψηλάφηση του στήθους που πρέπει να γίνεται κάθε μήνα αλλά να παρακολουθείστε τακτικά από το γιατρό σας. Ανάλογα με την ηλικία, πρέπει να υποβάλλεστε σε υπερηχογράφημα μαστών (αν είστε κάτω των 35 ετών) και, αν είστε μεγαλύτερες, να κάνετε την καθιερωμένη μαστογραφία, σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου.

5. Η έγκυος πρέπει να τρώει για δύο
Μέσω του πλακούντα, το έμβρυο παίρνει από τη μητέρα όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξή του. Οπότε χρειάζεται να τρέφεστε θρεπτικά, χωρίς όμως να αυξήσετε τις ποσότητες του φαγητού. Η διατροφή σας πρέπει να είναι ισορροπημένη και καλά κατανεμημένη κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνοντας καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών, 3 φρούτα, 2 πράσινες σαλάτες και τα κύρια γεύματα. Σε ό,τι αφορά τα γλυκά, χρειάζεται μέτρο, γιατί δεν αυξάνουν μόνο το βάρος, αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν όλες οι έγκυοι να παρουσιάσουν διαβήτη κύησης.

6. Αν παίρνουμε αντιβιοτικά πρέπει να τρώμε γιαούρτι
Αυτό δεν ισχύει για όλα τα είδη αντιβίωσης. Μην παίρνετε αντιβιοτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, δηλαδή όσα έχουν τετρακυκλίνες ή κινολόνες, μαζί με τυρί, γιαούρτι ή γάλα, γιατί αλληλεπιδρούν με το ασβέστιο και μειώνουν την απορρόφησή τους. Έτσι, η ποσότητα των αντιβιοτικών που φτάνει στον οργανισμό δεν επαρκεί για να σκοτώσει τα μικρόβια. Όσον αφορά τα υπόλοιπα αντιβιοτικά, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δεν επηρεάζει την απορρόφησή τους.

7. Τα οινοπνευματώδη ποτά βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το κρύο
Η χρήση, και πολύ περισσότερο η κατάχρηση, αλκοόλ πριν από την έκθεση στο κρύο, με την επακόλουθη αγγειοσύσπαση που προκαλεί το ποτό, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια θερμότητας με καταστροφικά αποτελέσματα για την καρδιά και τα αγγεία.

Το μυστικό
Χασμουριέστε επειδή είστε κουρασμένοι; Μύθος. Ο λόγος για τον οποίο χασμουριέστε είναι γιατί το σώμα σας αισθάνεται πτώση στα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, οπότε με το χασμουρητό παίρνει περισσότερο οξυγόνο και το διοχετεύει στο κυκλοφορικό.

Πηγή: omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου