Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Το μυστήριο στον άντρα πουλάει .

Το... μυστήριο στον άντρα «πουλάει»

Οι γυναίκες ενθουσιάζονται όταν οι προθέσεις τους δεν είναι ξεκάθαρες

Το να το παίζει ένας άντρας δύσκολος είναι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το κλειδί για να μπει στην καρδιά μιας γυναίκας. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όσο περισσότερο μπαίνει μια γυναίκα στη διαδικασία να μαντέψει τι είναι αυτό που πραγματικά σκέφτεται και επιθυμεί ένας άντρας αλλά και πόσο έντονο είναι το ενδιαφέρον του για εκείνη, τόσο πιο πολύ γοητεύεται.

Η έρευνα έγινε σε 47 γυναίκες η κάθε μια από τις οποίες είχε στο προφίλ του Facebook μια φωτογραφία και πληροφορίες για το τι της αρέσει και τι όχι. 

Στη συνέχεια, έδειξαν στις γυναίκες ένα ψεύτικο προφίλ τεσσάρων αντρών στο Facebook το οποίο όμως οι ίδιες πίστευαν ότι είναι πραγματικό. 

Σε κάποιες από τις γυναίκες είπαν ότι οι άντρες αυτοί ενδιαφέρονταν πολύ για εκείνες, σε άλλες ότι ενδιαφέρονταν λιγότερο και μια τρίτη ομάδα γυναικών έλαβε ασαφείς πληροφορίες σχετικά με το ενδιαφέρον των αντρών. 

Το αποτέλεσμα ήταν, οι γυναίκες να εκδηλώσουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τους άντρες των οποίων οι προθέσεις δεν ήταν ξεκάθαρες. 

Ο καθηγητής Ντάνιελ Γκίλμπερτ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ θεωρεί ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν εφαρμογή και στην καθημερινότητα και ότι είναι λογικό όσο λιγότερα αποκαλύπτει κανείς τόσο να εντείνεται το ενδιαφέρον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου