Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Διατροφικές συμβουλές για πολυάσχολες γυναίκες .

Διατροφικές συμβουλές για πολυάσχολες γυναίκες

Επιλέξτε υγιεινά σνακ

Ο ελεύθερος χρόνος είναι είδος... υπό εξαφάνιση στην εποχή μας και η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να ανταπεξέρχεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: σπουδές, καριέρα, οικογένεια, κοινωνική ζωή...

Μαζί με όλα τα προαναφερόμενα πρέπει να φροντίζει τη διατροφή της έτσι ώστε να έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας για να είναι αποδοτική στην καθημερινότητα της και να διατηρεί ένα υγιές βάρος και καλά επίπεδα υγείας. 

Πολλές φορές η γυναίκα είναι πρέπει να λείπει από το σπίτι από το πρωί ως το βράδυ κατά συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής της το καλύπτει εκτός σπιτιού. Έτσι οι δυνατότητες κατανάλωσης σπιτικού φαγητού περιορίζονται στο βραδινό γεύμα και όλα τα υπόλοιπα γεύματα είναι... του δρόμου. 

Όταν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής καλύπτεται από γεύματα του δρόμου ο κίνδυνος υπερκατανάλωσης πολλών «κενών» θερμίδων είναι μεγάλος.

Η καθημερινές παραγγελίες έτοιμου φαγητού στο γραφείο, η κατανάλωση σνακ πλούσιων σε ζάχαρη, παγωτών και γλυκών ροφημάτων βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και σίγουρα μπορεί να εκτοξεύσουν το νούμερο της ζυγαριάς στα ύψη...

Πολλές γυναίκες παραλείπουν όλα τα βασικά γεύματα της ημέρας (και κυρίως το πρωινό) και τρώνε ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ επιστρέφοντας, διατηρώντας κατά αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα του μεταβολισμού αλλά και της ενέργειας τους κατά τη διάρκεια της ημέρας χαμηλά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που καθημερινά τρώνε πρωινό έχουν καλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης, είναι πιο αποδοτικά και έχουν περισσότερη ενέργεια στο χώρο εργασίας. Επίσης καταναλώνουν κατά 30% λιγότερο φαγητό στην διάρκεια της ημέρας και έχουν χαμηλότερο βάρος από όσους δεν καταναλώνουν πρωινό. 

Διατροφικές συμβουλές για τις πολυάσχολες γυναίκες:
1. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας γεύμα είτε πριν πάτε στη δουλειά είτε γύρω στις 9:00 όταν θα έχετε φτάσει στο χώρο εργασίας σας. 
2. Να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ (όπως φρούτα, χυμό, κράκερς σικάλεως, κριτσίνια σουσαμένια) τα οποία θα μπορείτε να καταναλώνετε μεταξύ των κυρίως γευμάτων. 
3. Να τρώτε κάθε 2-3 ώρες και να μην αφήνετε τον οργανισμό σας στην ασιτία για περισσότερο χρονικό διάστημα, όσο πιεσμένη και αν αισθάνεστε με τη δουλειά σας. 
4. Να πίνετε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να είστε ενυδατωμένες και να διατηρείτε το μεταβολισμό σας σε καλά επίπεδα. 
5. Μην καταναλώνετε περισσότερους από 3 καφέδες την ημέρα. 

Πηγή: somaygies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου