Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Η γυναίκα του κώστα .


ξανθιά
Συναντιούνται τυχαία δυο φίλοι στο πάρκο, ο Κώστας και ο Μήτσος.
- Ρε Μήτσο, που σαι ρε φιλάρα; Πόσα χρόνια έχω να σε…
δω, τι κάνεις, πως περνάς, παντρεύτηκες;
- Ναι αγόρι μου παντρεύτηκα, μια χαρά είμαι, καλά περνάω.
- Πως από δω τέτοια ώρα;
- Να μωρέ την γυναίκα μου ψάχνω.
- Έλα ρε και ΄γω την δικιά ψάχνω, πως είναι η δικιά σου να ψάξουμε μαζί.
- Είναι ψηλή, ξανθιά, με πράσινα μάτια, μεγάλο στήθος και ατελείωτα πόδια. Η δική σου πως είναι;
- Ρε ποιος την γαμ*ει την δικιά μου, έλα να βρούμε την δική σου πρώτα!

Aνάκλησης αναπτήρα ;;;;


Πρόγραμμα ανάκλησης αναπτήρα, ανακοινώνει η Ε.Ε. μέσω του Συστήματος Ταχείας Πληροφόρησης RAPEX. Πρόκειται για αναπτήρες μάρκας ΚΙNG, μοντέλου: Νο QM 201 (10-49), που φέρουν  στη βάση τον 5ψήφιο κωδικό: 39019.



Οι αναπτήρες είναι μαύροι, πλαστικοί, επαναγεμιζόμενοι αερίου (διαστάσεις κατά προσέγγιση: 8 x 2.5 x 1.1 cm). Φέρουν την ένδειξη "KING" σε λευκό και μια κορώνα σε χρυσό. Οι αναπτήρες είναι συσκευασμένοι σε λευκό χαρτονένιο κουτί (10 τεμάχια, διαστάσεις: 8.5 x 6 x 5.5 cm), με χώρα προέλευσης την Κίνα. Το προϊόν δε συμμορφώνεται με τους κανονισμούς περί ασφαλείας, καταλληλότητας της Ε.Ε.



Παράλληλα αποτελεί κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς, αφού σε περίπτωση που πέσει στο έδαφος, σπάει απ' ευθείας.        

Aνάκλησης αναπτήρα ;;;;


Πρόγραμμα ανάκλησης αναπτήρα, ανακοινώνει η Ε.Ε. μέσω του Συστήματος Ταχείας Πληροφόρησης RAPEX. Πρόκειται για αναπτήρες μάρκας ΚΙNG, μοντέλου: Νο QM 201 (10-49), που φέρουν  στη βάση τον 5ψήφιο κωδικό: 39019.



Οι αναπτήρες είναι μαύροι, πλαστικοί, επαναγεμιζόμενοι αερίου (διαστάσεις κατά προσέγγιση: 8 x 2.5 x 1.1 cm). Φέρουν την ένδειξη "KING" σε λευκό και μια κορώνα σε χρυσό. Οι αναπτήρες είναι συσκευασμένοι σε λευκό χαρτονένιο κουτί (10 τεμάχια, διαστάσεις: 8.5 x 6 x 5.5 cm), με χώρα προέλευσης την Κίνα. Το προϊόν δε συμμορφώνεται με τους κανονισμούς περί ασφαλείας, καταλληλότητας της Ε.Ε.



Παράλληλα αποτελεί κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς, αφού σε περίπτωση που πέσει στο έδαφος, σπάει απ' ευθείας.        

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

To πλοίο των γυμνιστών .

Βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο ετοιμάζει μία άκρως δελεαστική επταήμερη κρουαζιέρα στις κροατικές ακτές για 22 άτομα. Μοναδική προϋπόθεση; Οι συμμετέχοντες πρέπει ...
να κυκλοφορούν γυμνοί! Η εταιρεία eWaterways, που ειδικεύεται σε κρουαζιέρες σε ποτάμια, θα πραγματοποιήσει το πρώτο της οικολογικό ταξίδι τον Αύγουστο του 2011. Η μοναδική κρουαζιέρα κοστίζει 500 λίρες για κάθε άτομο και θα κάνει στάση μεταξύ άλλων στο «νησί της αγάπης» Rab.Η eWaterways ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη εταιρεία που διοργανώνει γυμνή κρουαζιέρα στην Αδριατική. Η επικεφαλής της εταιρείας είπε ότι αναμένουν συμμετοχές από όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως από την Γερμανία. 

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Μάθατε για την σχέση σας από τον ύπνο .


Ο τρόπος με τον οποίο κοιμάται ένα ζευγάρι αποκαλύπτει πολλά

Αποκωδικοποιήσαμε πέντε από τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου των ζευγαριών –και δύο παραλλαγές τους– για να πιάσετε τη σχέση σας στον ύπνο και να την αναλύσετε. 

Η βασιλική στάση: Εκείνος κοιμάται ανάσκελα, κι εκείνη ακουμπά το κεφάλι της στον ώμο ή το στήθος του. Είναι μία από τις δημοφιλέστερες στάσεις ύπνου, που υποδηλώνει αγάπη, τρυφερότητα, εμπιστοσύνη και δέσμευση μεταξύ των μελών του ζευγαριού. Η γυναίκα που ακουμπά το κεφάλι της στο στήθος του συντρόφου της υποδηλώνει την επιθυμία να μπορεί να βασιστεί επάνω του. Αντίθετα, ο άνδρας που ακουμπά το κεφάλι του στο στήθος της συντρόφου του, δείχνει να επιθυμεί –ή να απολαμβάνει– την σχέση με μια γυναίκα που διακατέχεται από έντονο μητρικό ένστικτο –ενδεχομένως μεγαλύτερή του. 

Τα πόδια που αγκαλιάζονται: Τα πόδια που αγγίζονται με τρόπο που εκ πρώτης φαίνεται τυχαίος υποδηλώνουν υγιή συντροφικότητα, οικειότητα και άνεση. Το ζευγάρι επιλέγει να «επικοινωνήσει» στον ύπνο του με έναν κοινό μυστικό κώδικα, ο οποίος προϋπάρχει της λεκτικής επικοινωνίας, ή την αντικαθιστά. Η συγκεκριμένη στάση υιοθετείται κατά βάση από ζευγάρια που κοιμούνται πολύ καιρό μαζί, και νιώθουν άνετα με την επιβολή της «εδαφικής κυριαρχίας» του κρεβατιού από τον άλλο. 

Η στάση «ζεν»: Μπορεί εκ πρώτης η εικόνα των αντικριστών πλατών του ζευγαριού να δημιουργεί συνειρμούς αποξένωσης, αλλά μη γελιέστε: η στάση αυτή, ειδικά όταν τα οπίσθια των συντρόφων ακουμπούν μεταξύ τους, υποδηλώνει έντονη σεξουαλική έλξη, οικειότητα και ανεξαρτησία που δεν υποσκάπτει, αλλά αντίθετα υπερτονίζει την ουσιαστική δέσμευση του ζευγαριού. Η στάση αυτή υιοθετείται, άλλωστε, κατά κανόνα από ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις. 

Η στάση «κουτάλι»: Η δημοφιλέστερη στάση ύπνου, ιδιαίτερα μεταξύ νέων ζευγαριών, είναι εκείνη κατά την οποία τα σώματα των δύο συντρόφων δημιουργούν δύο καμπύλες, τη μία μέσα στην άλλη. Η στάση αυτή υποδηλώνει προστατευτικότητα από την πλευρά του άνδρα, και «παραδοσιακή» κατανομή των ρόλων, ενώ συμβολίζει και την ολοκλήρωση της σχέσης. Αν, αντίθετα, η γυναίκα είναι εκείνη που αγκαλιάζει από πίσω τον άνδρα, βρίσκεται δηλαδή στην «εξωτερική» πλευρά της καμπύλης, εκφράζει με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη της να στηρίζεται στον σύντροφό της, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει την εξάρτησή της από αυτόν. Η στάση αυτή μπορεί επίσης να εκφράζει την «αντισυμβατική» κατανομή των ρόλων στην σχέση, στην οποία η γυναίκα αναλαμβάνει τον ρόλο του «κυνηγού». 

Η αντικριστή στάση: Πρόσωπα στραμμένα το ένα προς το άλλο, χέρια που κρατιούνται ή αγκαλιάζουν το σώμα του άλλου. Η στάση αυτή είναι δημοφιλής ανάμεσα στα φρεσκο-ερωτευμένα ζευγάρια, κι εκφράζει την ανάγκη των συντρόφων να είναι συνεχώς μαζί, να «βλέπουν» ο ένας τον άλλο, ακόμη και στον ύπνο τους. Υποδηλώνει πάθος, έρωτα και διάθεση για επικοινωνία. Καθότι, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική, δεν εξασφαλίζει δηλαδή άνετο και ξεκούραστο ύπνο, καταργείται γρήγορα από τα περισσότερα ζευγάρια.

Πηγή: in2life.grSheetuDeep.com

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Φοιτητής ετών ....99 !!!

O 99χρονος Ινδός Μπχολαράμ Ντας γράφτηκε στο πανεπιστήμιο, δηλώνοντας περήφανος γι’αυτή του την πράξη, αφού όπως είπε: “Δεν είναι ποτέ αργά για να μορφωθεί κανείς.”
Επίσης, στο Γαλλικό Πρακτορείο ξαναδήλωσε το ίδιο πράγμα λέγοντας: “Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στη μόρφωσ.”, συμπληρώνοντας: “Εζησα 100 χρόνια γεμάτα, μορφώθηκα, γεύθηκα την πολιτική ως μέλος του Κόμματος του Κογκρέσου το 1945, προτού γίνω δικηγόρος και στη συνέχεια δικαστής και πάρω σύνταξη το 1971″.
Ο 99χρονος φοιτητής είναι συνταξιούχος δικαστικός εδώ και 39 χρόνια, γεννημένος στις 16 Οκτωβρίου 1911, όταν η Ινδία ανήκε ακόμα στη βρετανική αυτοκρατορία. Ζει στο χωριό Γκουγουαχάτι στη νοτιοανατολική Ινδία, έχει 5 γιους, μία κόρη, δέκα εγγόνια και ένα δισέγγονο.
Λόγω του τόπου γεννήσεως του, στην διδακτορική του διατριβή θα γράψει για το ρόλο που έπαιξε το χωριό από το οποίο κατάγεται στη διάδοση ενός κινήματος του ινδουισμού.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Δεκάδες θάνατοι από βελονισμό.

Τη ζωή τους έχουν χάσει δεκάδες άνθρωποι που επισκέφτηκαν κάποιον βελονιστή ο οποίος δεν είχε τις επαρκείς γνώσεις με αποτέλεσμα να τοποθετεί σε λάθος σημεία τις βελόνες.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής συμπληρωματικής ιατρικής Έτζαρντ Έρνστ της Ιατρικής Σχολής Χερσονήσου του πανεπιστημίου του Έξετερ τα τελευταία 45 χρόνια έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι ηλικίας 26 έως 82 ετών από λάθος βελονισμό. Οι θάνατοι έχουν σημειωθεί κυρίως στις χώρες Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία.

Ο καθηγητής Έρνστ παρουσίασε τη μελέτη στο εξειδικευμένο διεθνές περιοδικό για θέματα κινδύνων στην ιατρική "International Journal of Risk and Safety in Medicine" υποστηρίζοντας πως οι θάνατοι ίσως είναι η κορυφή ενός μεγαλύτερου παγόβουνου.

Παράλληλα, ο μελετητής ζητά να γίνει αυστηρότερη η εκπαίδευση των βελονιστών ώστε να πάψουν να σημειώνονται θάνατοι από έλλειψη κατάρτισης. Τα λανθασμένα τρυπήματα αφορούν περιοχές της καρδιάς, των πνευμόνων, των αρτηριών, του ήπατος ή των νεύρων όπως και μολύνσεων από τη μη σωστή αποστείρωση.

Οι πιο συχνή θάνατοι από λάθος βελονισμό είναι ο πνευμονοθώρακας όπου ο αέρας μπαίνει στις μεμβράνες οι οποίες διαχωρίζουν το θώρακα από τους πνεύμονες. 

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Το πήρε το ποτάμι !!!!!

Yellow Corvette
Η προσπάθεια ενός Αμερικανού να εντυπωσιάσει τη σύζυγό του κατέληξε σε κωμωδία. Νοίκιασε ακριβό αυτοκίνητο, αλλά μέθυσε και το κόλλησε στην άμμο, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κύμα να το πάρει στη θάλασσα!
Ήθελε να κάνει τη φιγούρα του ένας 39χρονος στις ΗΠΑ και νοίκιασε μια κίτρινη Κορβέτα αξίας 50 χιλιάδων δολαρίων για να πάει τη 36χρονη σύζυγό του βόλτα στο Πασίφικ Μπίτς του Σαντιάγκο.
Όλα όμως μετά το γεύμα τους πήγαν στραβά… πίνοντας ένα ποτηράκι παραπάνω ο οδηγός, του οποίου το όνομα δεν έχει δώσει η τοπική αστυνομία στη δημοσιότητα, πήγε στην παραλία και άρχισε να σπινάρει το αυτοκίνητο.
Σαν να μην έφτανε αυτό (νομίζοντας προφανώς ότι είναι τζίπ) το έβαλε μέσα στην άμμο. Μετά από ώρα και ενώ προσπαθούσε απεγνωσμένα να το ξεκολλήσει ένα μεγάλο κύμα παρέσυρε το πολυτελές αυτοκίνητο στη θάλασσα.
Το αυτοκίνητο νοικιάστηκε από την εταιρία Hertz και χρειάστηκε πολύ ώρα ως ότου να ρυμουλκηθεί. Ο σύζυγος συνελήφθη με τους αστυνομικούς να περιμένουν να ξεμεθύσει και να συνειδητοποιήσει τι έκανε!

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Το μυστήριο του ανθρώπου που έζησε 256 χρόνια .

Μεγαλωσε 180 παιδια ενώ οι 23 γυναικες που είχε πέθαναν πολυ πριν απο τον ίδιο. Διαβάστε την σύντομη ιστορία του ανθρώπου που έζησε περισσότερο απο καθε αλλο άνθρωπο πάνω στη γη.
Ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ενα μικρο χωριό της Κίνας (Szchewan) και μέχρι τα 10 του χρόνια πηγε σχολείο. Τοτε ηταν υπεραρκετό. Μετα ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς οπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά…
Σύμφωνα με τους New York Times μετα απο αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπιτι του Λι να τον ρωτήσει ποιο ειναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».
Οι άνθρωποι τοτε απορούσαν που ο Λι δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολυ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν απο την παιδική τους ηλικία και κάποιοι ότι ο Λι ήταν φίλος του πάππου τους που δεν ζούσε πια.
Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.
Λέτε ο Λι να είχε ξεχάσει τα γενέθλια του; Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια ειναι ένας γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες).
Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;
Η υπόθεση είναι υπό έρευνα αλλά οπως και να’ χει, είναι μια ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον…
Πηγή: Enimerwsi.com

soundcloud

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΕΣ
ME ΘΕΜΑ   
soundcloud


ROUMEL 07
LINUX
TEAM GR







Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Νεράιδα έδωσε χρήματα σε έμπορο ναρκωτικών.

Νεράιδα δοντιών
Μια γυναίκα από την Φλόριντα που συνελήφθη κατά τη διάρκεια εμπορίου ναρκωτικών, είπε στην αστυνομία πως τα 1.300 δολάρια που βρήκαν στην τσέπη της, ήταν δώρο από την νεράιδα των δοντιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun Sentinel η Kathryn Hudson πιάστηκε επ’αυτοφώρω από μυστικούς πράκτορες στο εστιατόριο Burger King του λιμανιού St. Lucie, ενώ πουλούσε oxycodone.
Όταν ερωτήθει από τους αστυνομικούς για το υπέρογκο ποσό των χρημάτων που είχε, η άνεργη 22χρονη κοπέλα δήλωσε: “Μου τα έδωσε η νεράιδα των δοντιών”.
Αν αναλογιστεί κανείς το πόσα δόντια της έλειπαν, η αστυνομία σχεδόν την πίστεψε!

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Ολη η αλήθεια για την ρώσικη σαλάτα !

Η ρώσικη σαλάτα ή στα ρωσικά σαλάτα Ολιβιέ (салат Оливье) είναι σπεσιαλιτέ της ρωσικής και ουκρανικής κουζίνας, δημοφιλής και στα Βαλκάνια.
Η πρωτότυπη συνταγή της σαλάτας επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα της Μόσχας. Η σαλάτα αυτή έγινε ταχύτατα πολύ δημοφιλής στους τακτικούς θαμώνες του Ερμιτάζ, και εξελίχθηκε σε σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.
Perierga.gr - Ρωσική ΣαλάταΗ ακριβής συνταγή κρατήθηκε με επιμέλεια μυστική, αλλά είναι γνωστό ότι η σαλάτα περιείχε αγριόγαλο, γλώσσα μοσχαρίσια, χαβιάρι, μαρούλι, ουρές από καραβίδα, κάππαρη, γκέρκιν, αγγούρι, καλά βρασμένα αυγά και πιθανότατα σπόρους σόγιας. Άλλα αναφερόμενα υλικά περιελάμβαναν τρούφες, κύβους από τζελ και καπνιστή πάπια, αν και πιθανολογείται ότι η συνταγή τροποποιούνταν ανάλογα με την εποχή.
H γνήσια ντρέσινγκ του Ολιβιέ ήταν ένας τύπος μαγιονέζας, φτιαγμένος από Γαλλικό κρασί και ξύδι, μουστάρδα και ελαιόλαδο από την Προβηγκία. Η ακριβής εντούτοις συνταγή του παραμένει άγνωστη.
Στο γύρισμα του 20ο αιώνα, ένας από τους βοηθούς σεφ του Ολιβιέ, ο Ιβάν Ιβάνοφ, αποπειράθηκε να κλέψει την συνταγή. Ενώ ετοίμαζε το ντρέσινγκ ένα απόγευμα, μόνος του όπως συνήθιζε ο Ολιβιέ, ξαφνικά τον κάλεσαν για κάτι επείγον. Αρπάζοντας την ευκαιρία ο Ιβάνοφ τρύπωσε την ιδιωτική κουζίνα του Ολιβιέ και είδε τα υλικά προετοιμασίας, πράγμα που του επέτρεψε να κάνει λογικές υποθέσεις σχετικά με την συνταγή του περίφημου ντρέσινγκ του Ολιβιέ. Στην συνέχεια ο Ιβάνοφ έφυγε από το εστιατόριο του Ολιβιέ και πήγε να εργαστεί ως σεφ στο εστιατόριο Μοσκβά, κάπως κατώτερο σε φήμη, όπου άρχισε να σερβίρει μια κατ’ υποψίαν παρόμοια σαλάτα με το όνομα «Σταλίτσνϊι» (ρωσικά: Столичный, σαλάτα της πρωτεύουσας). Αναφέρεται από του καλοφαγάδες της εποχής, εντούτοις, ότι το ντρέσινγκ της σαλάτας Σταλίτσνϊι ήταν χαμηλότερης ποιότητας από αυτό της Ολιβιέ, υπονοώντας ότι της «έλειπε κάτι».
Αργότερα, ο Ιβάνωφ πούλησε την συνταγή για την σαλάτα σε διάφορους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι με την σειρά τους συνεισέφεραν στην εκλαϊκευσή της. Ένεκα του γεγονότος ότι το εστιατόριο Ερμιτάζ έκλεισε το 1905 και της αναχώρησης της οικογένειας Ολιβιέ από την Ρωσία, η σαλάτα μπορούσε να αναφέρεται πλέον ως «Ολιβιέ.»
Μια από τις πρώτες δημοσιευμένες συνταγές για την σαλάτα Ολιβιέ, από την Αλεξάνδροβα, εμφανίστηκε το 1894, χρειαζόταν μισή γαλοπούλα, δύο πατάτες, ένα μικρό αγγούρι, 3-4 φύλλα μαρουλιού, 3 μεγάλες ουρές από καραβίδες, 1/4 ζελέ ζωμού κρέατος, 1 μικρή κουταλιά κάπαρη , 3-5 ελιές και μαγιονέζα.
Τη σοβιετική εποχή η σαλάτα Oλιβιέ ήταν αγαπημένο φαγητό που μαγειρεύανε σε διάφορες γιορτές και ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά. Στη σημερινή Ρωσία η σαλάτα Oλιβιέ αρκετά συχνά υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι και καταναλώνεται συνήθως τον χειμώνα γιατί δεν υπάρχουν πολλά και φτηνά φρέσκα λαχανικά όπως το καλοκαίρι.
Όπως συμβαίνει αναπόφευκτα με συνταγές γκουρμέ που γίνονται δημοφιλείς, εκείνα τα υλικά της σαλάτας που είναι σπάνια, ακριβά, εποχικά ή δύσκολα στη προετοιμασία, αντικαταστάθηκαν σταδιακά με φτηνότερα και περισσότερο διαθέσιμα τρόφιμα, μέχρι που εξελίχθηκε σε αυτό το πιάτο που γνωρίζουμε σήμερα. Οι Ρώσοι σίγουρα γελάνε όταν βλέπουν τη δική μας ρωσική σαλάτα.
Perierga.gr

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ

Συμβουλές για την βόλτ .....

Μαγειρική
Ο τρόπος που μαγειρεύετε το φαγητό σας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των προσλαμβανόμενων θερμίδων, ενώ επιδρά σημαντικά και στην διατροφική αξία της τροφής. Για αυτό το λόγο ακόμη και φαγητά τα οποία θεωρούνται άκρως παχυντικά είναι δυνατό να «κερδίσουν» τη θέση τους στο τραπέζι σας, αν τροποποιήσετε λίγο τον τρόπο παρασκευής τους, έτσι ώστε να μειωθεί το θερμιδικό τους φορτίο. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές αλλά μόνο λανθασμένοι συνδυασμοί.

Γενικός κανόνας της υγιεινής μαγειρικής είναι ότι όσο λιγότερο λάδι βάζετε στο φαγητό, τόσο λιγότερη ενέργεια (θερμίδες) παίρνετε. Ενδεικτικά, μία κουταλιά λάδι ζυγίζει 15 γραμμάρια και προσφέρει ενέργεια 135 θερμίδων. Ένα κουταλάκι λάδι ζυγίζει 5 γραμμάρια και προσφέρει ενέργεια 45 θερμίδων. Επίσης, καλό είναι το λάδι να μην μαγειρεύεται αλλά να το προσθέτετε ωμό στο πιάτο σας κατά το σερβίρισμα.
Επιπλέον, η θερμότητα στην οποία μαγειρεύονται τα φαγητά – πράγμα που εξαρτάται από το «μέσο» μαγειρέματος που χρησιμοποιούμε- αυξάνει ή μειώνει την περιεκτικότητά των τροφών σε τοξίνες. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη θερμότητα κάποιες τοξίνες καταστρέφονται, ενώ δημιουργούνται κάποιες άλλες. Ακόμη, όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία μαγειρέματος, τόσο περισσότερη ποσότητα λαδιού απορροφάται από το τρόφιμο και τόσο περισσότερο αυξάνεται η θερμιδική του αξία.
Μάθετε λοιπόν τα υπέρ και τα κατά του κάθε τρόπου μαγειρέματος και δοκιμάστε να αλλάξετε την διαδικασία που ετοιμάζετε τα αγαπημένα σας παραδοσιακά φαγητά, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε «εκπτώσεις» στη γεύση τους.
Στον ατμό
Είναι αναμφισβήτητα ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, καθώς ο ατμομάγειρας χρησιμοποιεί σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, η οποία είναι αρκετή για να καταστρέψει τα μικρόβια και τις τοξίνες χωρίς να χάνονται τα θρεπτικά συστατικά της τροφής, ενώ ακόμη και οι πιο ευπαθείς βιταμίνες διατηρούνται αναλλοίωτες. Επίσης το γεγονός ότι απαιτείται ελάχιστο νερό συμβάλλει σημαντικά στο να παραμένουν οι τροφές γευστικές και να μην μειωθεί η θρεπτική τους αξία.
Στην κατσαρόλα
Για όσα φαγητά δεν μπορούν να μαγειρευτούν στον ατμομάγειρα, η καλύτερη επιλογή είναι η κατσαρόλα. Όταν βράζουμε το φαγητό υπάρχει ο κίνδυνος να «χάσουμε» πολλά θρεπτικά συστατικά εξαιτίας του νερού. Για αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε η ποσότητα του νερού να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη έτσι ώστε το φαγητό να βράσει στα υγρά του, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά εύγευστο και ταυτόχρονα θρεπτικό. Ακόμη για καλύτερα αποτελέσματα προσπαθήστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία και στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Για τους παραπάνω λόγους μια καλή λύση μπορεί να αποδειχθεί και η χύτρα ταχύτητος.
Στο φούρνo
Εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος που ενδείκνυται και για μεγάλες ποσότητες φαγητού. Το μαγείρεμα στο φούρνο όταν γίνεται σωστά δεν είναι λιγότερο υγιεινό από αυτό στην κατσαρόλα. Η διαφορά έγκειται στην διαφορετική γεύση που προσφέρουν οι δύο αυτοί τρόποι μαγειρέματος. Φροντίστε να προθερμάνετε το φούρνο πριν βάλετε μέσα το φαγητό, έτσι ώστε να μειώστε το χρόνο που θα χρειαστεί για να ετοιμαστεί, και διατηρείστε χαμηλή τη θερμοκρασία.
Στα κάρβουνα
Το ψήσιμο στα κάρβουνα μπορεί να δώσει στο φαγητό μια εξαιρετικά μοναδική γεύση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια «ιεροτελεστία» που… συνοδεύει οικογενειακές συγκεντρώσεις.
Από την άλλη όμως το ψήσιμο στα κάρβουνα μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται καταστρέφουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες δείχνουν πως κατά το ψήσιμο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παράγονται από την καύση του κάρβουνου καρκινογόνες ουσίες, οι οποίες μεταφέρονται στις τροφές που βρίσκονται στη σχάρα. Αλλά και τα ίδια τα φαγητά, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή λίπη, όταν εκτίθενται σε μεγάλες θεοκρασίες πιστεύεται ότι παράγουν καρκινογόνες ουσίες.
Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες του ψησίματος έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ψητά χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας.
• Η φλόγα πρέπει να έχει σβήσει για να τοποθετήσουμε το φαγητό. Ο λόγος είναι ότι έτσι μειώνεται η θερμοκρασία, η οποία καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλει στην παραγωγή καρκινογόνων ουσιών.
• Η σχάρα είναι μακριά από τα κάρβουνα για να εμποδίζεται η μεταφορά των ουσιών που παράγονται από την καύση του κάρβουνου στο φαγητό.
• Αν αερίζονται καλά τα κάρβουνα τότε βελτιώνεται η καύση.
Στο τηγάνι
Είναι γνωστό ότι πρόκειται για την πιο ανθυγιεινή επιλογή, καθώς με το τηγάνισμα αυξάνεται σημαντικά το θερμιδικό φορτίο εξαιτίας της αύξησης του λίπους. Επιπλέον η υψηλή θερμοκρασία που χαρακτηρίζει το τηγάνισμά «βοηθά» τα φαγητά να απορροφούν περισσότερο λάδι.
Βέβαια είναι γεγονός ότι το τηγανητό φαγητό είναι νόστιμο και έχει φανατικούς οπαδούς. Αν ανήκετε σε αυτούς μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω προκειμένου να μπορείτε να τα καταναλώνετε χωρίς… τύψεις.
Πηγή: Cosmo.gr

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ποιός θα καθαρίσει το σπίτι ?


Για έναν επιτυχημένο γάμο

Ο καταµερισµός των οικιακών εργασιών µπορεί να αποδειχτεί ισχυρός παράγοντας για την επιτυχία ενός γάµου. Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήµιο στο Νιου Τζέρσι. 

Όπως φάνηκε, όσο περισσότερο µοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού οι δύο σύντροφοι τόσο πιο αρµονικός µπορεί να αποδειχτεί ο έγγαµος βίος τους.

Πώς συνδέεται το νοικοκυριό με το σεξ; Μια υπόθεση είναι ότι η θέα ενός άνδρα που σφουγγαρίζει το πάτωμα ή πλένει τα πιάτα γεμίζει με τρυφερά συναισθήματα την καρδιά της συμβίας του. Κάτι τέτοιο εξάλλου υπαινίσσονται και παλαιότερες έρευνες, χωρίς, ωστόσο, να βρίσκουν σύμφωνες όλες τις συζύγους. 

Η επιστημονική ομάδα της νέας έρευνας χώρισε το νοικοκυριό σε εννέα δουλειές: το καθάρισμα, την προετοιμασία του φαγητού, το πλύσιμο των πιάτων, το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ρούχων, τα ψώνια, την πληρωμή των λογαριασμών, τα σέρβις των αυτοκινήτων, τις δουλειές στην αυλή ή τον κήπο και τη συνοδεία των παιδιών στις διάφορες υποχρεώσεις τους.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από αυτή αλλά και από άλλες έρευνες, είναι η υψηλή θέση που καταλαμβάνει πλέον το νοικοκυριό στη δυναμική του γάμου. Σε έρευνα μεταξύ 2.020 ενηλίκων στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι ο καταμερισμός των οικιακών εργασιών θεωρείται ο τρίτος πιο σημαντικός παράγοντας για έναν επιτυχημένο γάμο μετά την ερωτική πίστη και την καλή σεξουαλική σχέση.

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Τα αυγά κόβουν την όρεξη .

ImageΙσχυρό «όπλο» κατά της παχυσαρκίας δείχνουν να αποτελούν τα αυγά, όπως αποδεικνύει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, μετά από πολύμηνη παρατήρηση των διαφορετικών πρωινών που συνήθιζε να καταναλώνει ομάδα ανδρών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που περιλάμβαναν στο πιάτο τους και τα αυγά, όχι μόνο είχαν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έτειναν να καταναλώνουν μέσα στο 24ωρο έως και 400 θερμίδες λιγότερο.  

«Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σημασία της παρουσίας αυτής της πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας στη διατροφή μας –και κυρίως στο πρόγευμά μας- ολοένα και πληθαίνουν» υπογραμμίζει η γιατρός María Luz Fernandez, επικεφαλής της έρευνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται στο περιοδικό “Nutrition Research”, oι άνδρες που είχαν στο πρωινό τους αυγά και μιάμιση φέτα λευκό ψωμί, την ώρα του μεσημεριανού κατανάλωναν περί τις 112 λιγότερες θερμίδες, συγκριτικά με τους άνδρες που έτρωγαν το παραδοσιακό αμερικάνικο κουλούρι με μιάμιση κουταλιά άπαχο τυρί και ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Επιπλέον, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών απεδείχθη ότι κατανάλωναν περίπου 400 θερμίδες λιγότερο. Αντίθετα, όσοι έτρωγαν το πρόγευμα με το κουλούρι, από αναλύσεις στο αίμα τους βρέθηκε ότι είχαν πολύ πιο αυξημένα ποσοστά γκρελίνης, μίας ορμόνης που σχετίζεται με το αίσθημα της πείνας. 

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Ο κρητικος και ο ταξιτζης.

Ο Κρητίκαρος σταματάει ένα ταξί στα Σφακιά. Με το που ξεκινάνε, βγάζει ένα πιστόλι και το κολλάει στο σβέρκο του ταξιτζή.
- «Μπρος», του λέει, «κάμε στην άκρη, επαέ και… τράβα μια μαλατσία».
Τρελαίνεται ο ταξιτζής, αλλά τι να κάνει; Υπακούει.
-»Μπρος», του λέει πάλι αμέσως μετά ο Κρητίκαρος… «τράβα τσι άλλη μία»… Μετά δώσ’ του ξανά: «Τσι άλλη μία». Και δώσ’ του πάλι: «Τσι άλλη μία»…
Ο ταξιτζής, όμως, έχει… ρέψει πια και δεν αντέχει:
-»Άμα θες σκότωσέ με», του λέει, «αλλά ήμαρτον, δεν αντέχω πια».
- «Είσαι σίγουρος, μωρέ, πως δεν μπορείς;».
- «Στ’ ορκίζομαι», λέει ο ταξιτζής.
- «Ε, τότενες, πάμε πίσω», του λέει ο Κρητίκαρος.
Πάνε, λοιπόν, ξανά πίσω, οπότε ο Κρητίκαρος μπαίνει στο σπίτι, βγαίνει με την κόρη του έξω και πριν τη βάλει στο ταξί, της λέει:
-»Εντάξει, Μαρία. Ετούτος εδώ… θα σε πάει στο Λασίθι»!

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010