Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

LOUIS CRUSSIES

Άλλαξε πραγματικά εικόνα το λιμάνι της Κορίνθου σήμερα το πρωί με την επίσκεψη του πολυτελέστατου κρουαζιερόπλοιου LOUIS MAJESTY που ανήκει στην γνωστή μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία LOUIS CRUSSIES. Το MAJESTY είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία του λιμανιού της Κορίνθου που «δένει» στο λιμάνι! Μετέφερε 1.800 τουρίστες από 6 διαφορετικές χώρες και 580 άτομα προσωπικό !
Τελικά το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ μας (δείτε εδώ) έφερε έστω και κάποια λίγα αποτελέσματα. Το θετικότερο όλων είναι ότι ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέκος Πνευματικός μαζί με αντιπροσώπους εμπορικών και οικονομικών φορέων του τόπου μας (Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου κ.λ.π) επισκέφθηκαν το πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο και είχαν πολύ χρήσιμη και ουσιαστική συνάντηση με τον Καπετάνιο του πλοίου κ.Λεωνίδα Πανόπουλο .
Ο καπετάνιος είχε συνάντηση και με τον διευθυντή της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας κ.Λάκη Γιαννιδάκη τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα με τις κρουαζιέρες του πλοίου του , όπως επίσης και για το τι είπε προς τον δήμαρχο και τους παράγοντες της πόλης μας στην πρωινή τους συνάντηση.
Στις αποκλειστικές του δηλώσεις στην sfedona.gr, ο κ.Πανόπουλος μίλησε για τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει το λιμάνι της Κορίνθου για να το επισκέπτονται και άλλα πολλά μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Το πρώτο βέβαια που τόνισε είναι ότι το λιμάνι μας πρέπει να γίνει τουριστικό και να εκμεταλλευτεί την στρατηγική θέση της πόλης μας. Να αποκτήσει ουσιαστικές και σύγχρονες υποδομές ως λιμάνι και οι τοπικοί μας άρχοντες να οργανωθούν πραγματικά για να δεχτούν την πολύτιμη «βιομηχανία» του τουρισμού γιατί ο τόπος μας σίγουρα διαθέτει απαράμιλλες ομορφιές, φημισμένους ιστορικούς προορισμούς και γενικότερα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα ! (Από το στόμα σου και στων αρχόντων μας το αυτί αγαπητέ καπετάνιε!) ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Κορίνθου όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ο Καλαματιανός καπετάνιος του MAJESTY είναι ότι έχει το λιμάνι με την πλησιέστερη απόσταση από την πρωτεύουσα του κράτους ,την Αθήνα.
Ότι τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν χρειάζεται να κάνουν το γύρω της Πελοποννήσου για να φτάσουν στον Πειραιά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και έχοντας αναμφίβολα πολλά περισσότερα έξοδα. Επί πλέον το λιμάνι της Κορίνθου είναι πολύ πιο φτηνό σε έξοδα ελλιμενισμού από τον Πειραιά.
Οφείλουμε να πούμε για την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ ότι στην Αθήνα πήγαν περίπου 500 από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου , γύρω στα 100 άτομα επισκέφθηκαν την Αρχαία Κόρινθο και οι υπόλοιποι μαζί με ένα σημαντικό μέρος από το πλήρωμα επισκέφθηκαν την πόλη της Κορίνθου και έκαναν αρκετά μικρά ή μεγάλα ψώνια από τα καταστήματα της πόλης.


Τέτοιες εικόνες θα θέλαμε να βλέπαμε καθημερινά από την τουριστική κίνηση της Κορίνθου

Κλείνοντας να αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας από την ολιγόωρη επίσκεψή μας στο πλοίο και την συνάντησή μας με τον καπετάνιο στους χώρους του 5ου καταστρώματος όπου βρίσκονται δύο εστιατόρια ,τρεις καφετέριες και χώροι αναψυχής και δεκάδες εμπορικά καταστήματα.
Θα πρέπει να ομολογήσουμε αφού προσωπικά γνωρίζουμε από πλοία και θαλάσσιο τουρισμό, ότι πράγματι το LOUIS MAJESTY είναι από τα πιο μεγάλα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Το πλήρωμά του ήταν από τους Security και τα γκαρσόνια μέχρι τους αξιωματικούς ,τον Ύπαρχο και τον Καπετάνιο ευγενέστατο και ιδιαίτερα φιλόξενο. Όλοι οι χώροι του αστράφτουν από καθαριότητα και είναι άκρως εντυπωσιακοί σε επίπλωση και διακόσμηση.


Εικόνες από το εσωτερικό του χώρου του πολυτελέστατου κρουαζιερόπλοιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου